Opis centra


Smo eden prvih centrov v Sloveniji, deluje maja 2014. Tečaje izvajamo v centru Velenja, v Farminu, v toplih dneh pa z užitkom izkoristimo tudi senco dreves v bližnjem parku.


Smo kot ena velika družina. Drug od drugega se učimo in spodbujamo pri delu, medsebojne vezi pa krepimo ne na tečaju, ampak tudi na več različnih delavnicah, prireditvah in izletih. Vabljeni na našo External link opens in new tab or windowFB stran , kjer je ujetih veliko nepozabnih trenutkov …


Pozdravljamo radovednost, domišljijo in kreativnost, poštujemo in negujemo edinstvenost posameznika. V sproščenem in iskrenem ozračju skupaj spoznavamo, kakšna moč nam prinaša vztrajnost in zaupanje vase. Imamo cilj, a poudarek je drugje – pomembnejša od jasnega cilja je pot do njega .


Trenerke


Polonca Guček Frankovič , diplomirana inženirka računalništva in informatike

Nikoli nisem znala krotiti svoje radovednosti, zato se v življenju nenehno lotevam novih stvari. Rada imam vse vrste umskih izzivov, pa naj gre za logično uganko ali pa logistični problem, kako učinkovito in v pravilnem zaporedju ustreči mojim trem otrokom. Prav oni so moj največji in dokaz, da se sistematično razvijanje zadnjih potencialov še kako obriše. Kot dolgoletna učiteljica sem dobro spoznala formalno izobraževanje, kot predana tabornica neformalno; kot bioterapevtka notranjo moč posameznika in kot izvajalka različnih delavnic otroško vedoželjnost. Brainobrain mi je pisan na kožo; s kreativnostjo in inovativnimi metodami lahko otrokom na zabaven in privlačen način pomagam razvijati njihove sposobnosti in življenjske veščine, hkrati pa kakovostno razgibavam tudi svoje sive celice.


»Omnia mea mecum porto. (Vse svoje nosim s seboj.)«

     

Petra Gostečnik Barunčić , profesorica defektologije

 

Če bi me nekdo še dobrih deset let nazaj vprašal, kje se vidim čez 10 let, absolutno ne bi rekla, da bom tu, kjer sem. Sem Petra, za prijatelje Pepa. Specialna pedagoginja že več kot 15 let. Obožujem svoje delo. Sem mama. Dvema nadobudnima dekletcema, ki me vsak dan znova učita o življenju. Strastna bralka. Amaterska pisateljica, ki se lahko pohvali z izidom dveh slikanic. Pred nekaj leti igralka v amaterskem gledališču, kjer sem oboževala svoje vloge v otroških predstavah. Prav prijateljica. Dobra poslušalka. Človek, ki verjame v dobro. Človek, ki se sleherni dan uči, čudi življenju, raziskuje in si ne zna predstavljati svojega življenja brez dela z otroki.In zdaj tudi trenerka Brainobrain. Življenje je res lepo, če si ga takega znaš narediti ????

 

mag. Petra Stropnik, univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva

Že od nekdaj imam rada izzive, tako in drugačne. Zato se v življenju lotevam različnih stvari. Moja poklicna usmeritev me je sicer zanesla na področje zagotavljanja oskrbe s pitno vodo v Šaleški dolini, svoj prosti čas pa rada namenjam druženja z otroki. V neizmeren navdih mi je moja hči, ki mi vsak dan dokazuje, da je mogoče prav vse. Potem so tukaj nečaki in ne navsezadnje otroci iz lokalne skupnosti, s katerimi se združimo na skupnih uricah pod okriljem Društva prijateljev mladine. Neskončno je, da lahko skupaj izkoristimo čas, ki nam je na voljo - od ustvarjalnih delavnic do predprazničnih pohodov. Možnosti je veliko, Brainobrain pa je zame nov izziv in nova priložnost v življenju, da se otrokom približam na nekaj drugačen način, z novo mero kreativnosti, navdušenja in spoznanj o življenjskih vrednotah. 
  
Tanja Kladnik, profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike

Sebe bi opisala kot vedoželjno in kreativno osebo, ki vse svoje hobije
in aktivnosti že kar težko stlači v svoj urnik. Prosti čas najraje
preživljam nekje v naravi, obdana z dobrimi prijatelji in lepimi
razgledi. Ko mi čas to omogoča, pa najraje pobegnem malo dlje, odkrivat
nove kulture in ustvarjat nove spomine. Ko sem pred leti razmišljala o
tem, kateri študij izbrati, si nisem niti predstavljala, da bo nekega
dne to delo z otroki. Takrat je bila namreč moja edina izbira študij
prevajalstva, vendar pa sem tekom prvega študijskega leta ugotovila, da
si v resnici želim početi nekaj bolj razgibanega. Tako sem se skoraj
nekako po naključju odločila za študij Specialne in rehabilitacijske
pedagogike in danes lahko s ponosom rečem, da je bila moja odločitev več
kot pravilna, saj je moje delo pravzaprav postalo moj hobi. Delo z
otroki me vedno znova navdihuje, polni z energijo ter novimi spoznanji.
Ker pa me radovednost vedno vleče naprej v iskanju nečesa novega, sem
kaj hitro naletela na Brainobrain, ki me je pritegnil s svojo
drugačnostjo in novimi možnostmi učenja. Program mi je še posebej všeč
zato, ker pri otrocih ne razvija le miselnih sposobnosti ampak njihovo
celotno osebnost in jim tako pomaga dozoreti v samozavestne in uspešne
posameznike.

 
   

Urnik

 PonTorSreČetPet
16.00 - 18.00VPISUJEMO
LBOB 1
4 - 6 let
VPISUJEMO
REG 1
7 - 9 let
POLNO  
17.00 - 19.00
 POLNO POLNO