Opis centra


Brainobrain Koper je izobraževalno središče za celostni razvoj otroških možganov na Obali. Prostori se nahajajo na Cesti Marežganskega upora 4 v Šalari, v 1. nadstropju.  Zasnovani so tako, da pri otrocih spodbujajo kreativnost, domišljijo in raziskovanje.  Dobro počutje in nadpovprečna raven zadovoljstva naših otrok ter njihovih staršev sta cilja, ki jih uspešno zasledujemo že osmo leto.


Trenerke


Alja Brečko - magistrica geografije, z opravljeno pedagoško-andragoško izobrazbo
Vesela, družabna, energična, pozitivna, vedno nasmejana...to sem jaz. Že od nekdaj me je spremljala želja po spoznavanju različnih kultur, načina življenja, hrane, ljudi in njihovega razmišljanja. Prav zato zelo rada potujem. Vsako potovanje je bila nova dogodivščina, nova zgodba in nov spomin. Za Brainobrain sem se odločila, ker imam rada izzive. Ko sem enkrat stopila v povsem nov svet, v svet abakusa in številk, sem vedela, da je bila odločitev prava.

Sandra Aščić Pijaža

 Vesela, nasmejana, avtentična,  nevsiljiva in vedno pripravljena prisluhniti in pomagati.


Rada berem, potujem, spoznavam različne kulture in običaje in s tem bogatim svoje splošno razgledanost. Že kot otrok, se nisem želela sprijazniti s trditvijo kot je: “Drugače ne gre”, ampak sem vedno iskala rešitve in druge možnosti. In pri tem vztrajam še danes.

Vsak  dan se tako kot vsi, srečujem z raličnimi vlogami, najraje pa ga zaključim kot soproga in mama. In ravno sinova sta moja največja učitelja, navdih in motivacija. Vedno znova me presenetita, kaj vse zmoreta, če jima le prisluhnem in dovolim biti. Prepričana sem, da je vsak otrok svoj in skriva paleto sposobnosti, na nas pa je, da to prepoznamo in spodbujamo.

V iskanju nečesa drugačnega, sem naletela na metodo Brainobrain, ki me je takoj navdušila.  Pristop, ki na nevsiljiv način krepi otrokove sposobnosti, me je popolnoma očaral, istočasno pa podkrepil mojo trditev “ Vse se da”. Z veseljem bom to prenesla na male BOB-e,  in prepričana sem, da bom v zameno dobila veliko novih izkušenj, znanj in  možnosti odkrivanja lastnih potencialov.

Urška Pečar

Že od nekdaj sem navdušena nad številkami. Tako imam še vedno v spominu svojo prvo avtomobilsko tablico, telefonsko številko nekdanjega domačega stacionarnega telefona, vse mogoče davčne, matične, avtomobilske in ostale številke.

Po zaključenem magistrskem študiju javne uprave, sem pridobila še pedagoško-andragoško izobrazbo in opravila poklicni tečaj predšolske vzgoje.

Nad Brainobrainom sem se navdušila, ker otrokom ponudi nekaj, kar jim šola mogoče ne: samozavest in motivacijo, s katero je, ob primerni spodbudi, mogoče doseči (skoraj) vse.

Lara Pucer

Kdo je Lara? Nekoč deklica, ki je z majhnimi koraki, večkrat nesigurnimi, ampak radovednimi in hkrati nagajivimi, prehodila obdobje otroštva. Že takrat je rada skrenila s prave poti ter iskala novo, po možnosti krajšo ali lepšo, četudi zaraščeno. Nato je s kopnega skočila v vodo, ki je bila včasih mirna, včasih viharna. Kljub valovom je preplavala obdobje najstništva in mladostništva. Svojeglavost, trma in odločnost, ki so domačim obarvale lase v sivo, so se v času odraščanja spreobrnile v vztrajnost, pogum in sodelovanje. Različne življenjske izkušnje, študijske, delovne, prostovoljne, osebne, so jo dvignile v zrak. Danes je ta deklica odrasla v Laro. Laro, kateri je nekoč vihar predstavljal problem, sedaj pa ji turbulence v zraku predstavljajo izziv in novo izkušnjo. Dnevno me spremlja otroška razigranost, nasmeh na obrazu, optimizem, družabnost in čas za novo učenje. V mojih očeh pa izžarevajo iskre spoštovanja, iskrenosti, lepih besed, empatije, solidarnosti in novih izkustev. Sedaj še nova iskrica, Brainobrain, ki me je dodatno obogatil na osebnem področju. Tudi otrokom želim omogočiti, da bojo po stopnicah Brainobraina pobrali kar potrebujejo, pa naj bo to zaupanje, samopodoba, spomin, hitrost ali …

 

Urnik

Brainobrain Koper


 PonTorSreČetPet
16.00 - 17.00    INDIVIDUALNA
URA
16.00 -17.30   VPISUJEMO
LSTARS
4,5 - 6 let*
(november)
 
16.00 - 18.00POLNO POLNO  
16.00 - 18.00POLNOPOLNOPOLNOPOLNA

 
18.00 - 19.00  INDIVIDUALNA
URA
INDIVIDUALNA
URA
 
18.00 - 20.00POLNO REG 10**VPISUJEMO
REG 1
7 - 10 let
 
18.00 - 20.00POLNOPOLNOPOLNOVPISUJEMO
REG 1
9 + let
 

*Namenjeno otrokom, ki še ne znajo zapisati števil do 10.
** Namenjeno tistim, ki so zaključili BOB akademijo.