Da bi spodbudili enakomeren razvoj leve in desne hemisfere, smo razvili metodo Brainobrain, ki daje izjemne rezultate na več 400.000 otrocih po celem svetu.

Metoda Brainobrain je enostavna, zabavna in otrokom zelo privlačna, lahk ji rečemo kar možganska telovadba za otroke.

Izobraževalni program Brainobrain temelji na mentalni aritmetiki s pomočjo abaka (metode VAK) in tehnikah NLP (nevrolingvistično programiranje).
 

Učenje z abakom


Učenje po metodi Brainobrain poteka s starodavnim orodjem abakom, lesenim azijskim računalom, ki se je uporabljal že vrsto stoletij, še preden so izumili moderen številčni sistem.
Danes se dejstvo o abaku, kot univerzalnem mentalnem pripomočku sprejema povsod po svetu – s pomočjo abaka v zelo kratkem času pride do hitrih  in vidnih sprememb v otrokovem obnašanju in mentalnih sposobnostih.


Vizualizacija


Pri Brainobrain-u otroke učimo kako vizualizirati abak, tako da jim le ta ni več potreben. Otroci si ustvarijo mentalno sliko v glavi  in glede na stopnjo ki jo obiskujejo in upornostjo pri vsako dnevni vaji  lahko vizualizirajo celo do 10 abakov naenkrat. Kar pomeni, da istočasno lahko izvajajo različne matematične operacije, seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje, …

 

Metoda VAK


Z raziskovanjem metod učenja je bilo potrjeno, da se nekateri otroci učijo hitreje, če prejemajo informacije z gledanjem, drugi s poslušanjem in tretji z dotikom – seveda pa si otroci želijo prejemati znanje na različne načine.
Če se otrok uči z gledanjem, poslušanjem in prijemanjem, je njegovo pomnjenje hitrejše in dolgotrajnejše. Celostni razvoj otroških možganov je tako zajet z metodo VAK.


Trening treh čutov naenkrat


Brainobrain  na edinstven način koristi to tehniko skupaj z abakom, matematiko in vizualizacijo. Rezultat tega je razvoj in povečanje možganske kapacitete pri otrocih. VAK metoda koordinira desno in levo polovico možganov in spodbuja njihovo aktivnost.


Razvijamo intelekt in osebnost pri otrocih, izboljšujemo koncentracijo in olajšamo učenje!

Kontaktirajte nasKontaktirajte nas


 

Tehnike NLP

NLP (nevrolingvistično programiranje) je znanost o procesu razmišljanja. Povečanje zavedanja naših besed pri ustvarjanju misli lahko znatno pripomore k oblikovanju naše osebnosti, obnašanja, aktivnosti in naših ciljev. Pri otrocih to zavedanje vodi do razvoja vodstvenih sposobnosti, samozavesti in pametnega razporejanja virov (čas, prostor, pogoji ...) za uspešno doseganje najvišjih življenjskih ciljev.


Doseganje ciljev


Nevrolingvistično programiranje je znanost o procesu razmišljanja, komunikacije in obnašanja. Preučuje način kodiranja informacij in reprodukcijo odličnega vedenja, ki nam omogoča dosledno doseganje ciljev in želenih rezultatov. .

 

Razvoj potenciala


NLP je proces oblikovanja zavestnih in nezavestnih obrazcev (modelov), ki so na način, s katerim dosegamo visoke potenciale, edinstveni in individualni za vsakega posamez.Otrokov intelekt je neslutenih razsežnosti

Kontaktirajte nasKontaktirajte nas